Χαλκιδική

Διακοπές στην Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι η χερσόνησος που βρίσκεται στα νότια της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από τρεις μικρότερες χερσονήσους την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω. Τα τρία αυτά «πόδια» συντελούν στο να έχει η Χαλκιδική μοναδική σχηματική ιδιορρυθμία, αλλά και το μεγαλύτερο μήκος ακτών, 550 χιλιόμετρα περίπου, από όλους τους χερσαίους νομούς της Ελλάδας. Είναι διάσημος προορισμός και όλοι μιλούν για τις καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική είτε πρόκειται για οικογένειες, ζευγάρια ή φίλους.

Λόγω των εκατοντάδων ατόμων που προσελκύει κάθε χρόνο, έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Οι ηλιόλουστες, χρυσές, καλυμμένες με άμμο παραλίες στη Χαλκιδική, οι ειδυλλιακοί κόλποι, τα παραδοσιακά χωριουδάκια αλλά και τα σύγχρονα τουριστικά θέρετρα, τα διάσπαρτα νησάκια, οι προστατευμένοι κολπίσκοι, οι πευκόφυτοι λόφοι που βυθίζονται στα νερά της θάλασσας, όλα μαζί συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Χαλκιδικής.Το Palladium ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, χτισμένο σε μια δασώδη περιοχή έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις όμορφες παραλίες στη Κρυοπηγή. Περιτριγυρίζεται από φυσική ομορφιά και προσφέρει μια γεύση Ελληνικής παράδοσης.

Σας ευχόμαστε αξέχαστες διακοπές στη Χαλκιδική.

Διακοπές στην Κρυοπηγή

Η Κρυοπηγή (Χαλκιδική) βρίσκεται στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής σε απόσταση 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά πευκόφυτου λόφου με θέα τον κόλπο της Κασσάνδρας. Η περιοχή κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων και η σημερινή Κρυοπηγή βρίσκεται μεταξύ των θέσεων των αρχαίων πόλεων Νεάπολη και Φλέγρα. Οι διακοπές στην Κρυοπηγή συνδέονται με πανέμορφες εικόνες από το άριστο κλίμα της περιοχής, τον συνδυασμό του κατάφυτου βουνού και της πεντακάθαρης θάλασσας (δύο γαλάζιες σημαίες το 1991) μαζί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας καθιστώντας την περιοχή το πιο αξιόλογο θέρετρο της Χαλκιδικής.

Παράλληλα οι διακοπές στην Κρυοπηγή (Χαλκιδική) θα αποτελέσουν ορμητήριο για τον επισκέπτη οπού θα μπορεί να εκ δράμει στο Άγιο Όρος, το σπήλαιο των Πετραλώνων, την Αρχαία Όλυνθο, τα Στάγιρα πατρίδα του Αριστοτέλη, να κάνει κρουαζιέρα γύρω του ή να ψαρεύει στους ψαρότοπους της περιοχής. Αν αποφασίσετε να περάσετε διακοπές στην Κασσάνδρα μην αμελήσετε να γευτείτε στον τόπο παραγωγής τους, τα υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα της περιοχής που είναι το μέλι, τα φρούτα, το κρασί, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Στην περιοχή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες (ΟΤΕ, Τράπεζες, Κέντρο Υγείας), καθώς και εστιατόρια, bar, ταβέρνες και καταστήματα λαϊκής τέχνης.

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας κοντά μας, σας υποσχόμαστε μια άνετη διαμονή σε αυτό το μαγευτικό παραθαλάσσιο παράδεισο.